Living Nutrition, gefermenteerde supplementen

Living Nutrition biedt een breed palet aan 100% natuurlijke, biologische supplementen. Wat centraal staat in de filosofie van Living Nutrition is fermentatie. Wat is er interessant aan fermenteren in relatie tot voedingssupplementen?

Bij supplementen is het van belang dat de ingrediënten een hoge werkzaamheid hebben en dat zij goed opneembaar zijn door je lichaam. Fermentatie kan hier een uitkomst in bieden.

Over de gefermenteerde supplementen van Royal Green schreven we al eerder, maar ook Living Nutrition is een merk dat de werkzaamheid en opneembaarheid van supplementen verhoogt door een fermentatieproces. Door het fermenteren van de ingrediënten worden deze extra geactiveerd.

Kefir wordt ook wel superfood genoemd vanwege de hoge voedingswaarde en past uitstekend in het rijtje van chiazaad tot onze eigen broccoli. Wanneer kefirkorrels worden toegevoegd aan een voedingsmiddel, wordt vrijwel direct een fermentatieproces gestart, waarin de voeding wordt omgezet naar een hogere concentratie biologisch beschikbare voedingsstoffen.

Living Nutrition fermenteert de ingrediënten van de supplementen met een kefir-kombucha ferment, met behulp van een synergie van 35 soorten micro-organismen, ofwel maar liefst 35 verschillende bacteriestammen. Na fermentatie wordt de gehele, levende voedingsmatrix van voedingsstoffen, enzymen en microben behouden door het te vriesdrogen. Er wordt geen hitte of druk toegepast om de voedingswaarde zo optimaal mogelijk te houden. Ook worden er geen toevoegingen aan gedaan zoals vulstoffen en bindmiddelen.

Zelf doet Living Nutrition ook al 10 jaar onderzoek naar de effecten van het fermentatieproces op de kwaliteit van de ingrediënten. Het fermentatieproces verhoogt de actieve voedingsstoffen in voedingsmiddelen en kruiden en ze worden beter biologisch beschikbaar (zowel wat betreft opname als het gebruik op cellulair niveau). Hierdoor werken de supplementen sneller en effectiever na inname.

Your Flora collectie Symbiotische kruidensupplementen

Living Nutrition Your Flora collectie

Living Nutrition ‘Your Flora’ Symbiotische collectie is een complete en natuurlijke ondersteuning voor je darmflora. Elk product is 100% natuurlijk, geactiveerd door een fermentatieproces en biologisch gecertificeerd door de Soil Association.

Voor de Your Flora serie wordt gebruik gemaakt van een symbiotische Kefir-soya, die gemaakt is met gefermenteerde non-GMO biologische sojamelk. Dit is de basis van het supplement.

In tegenstelling tot reguliere soja wordt soja in gefermenteerde vorm (zoals tempeh, miso en natto) al eeuwenlang geconsumeerd als een natuurlijk probioticum. Gefermenteerde soja is een goed opneembare eiwitbron en gefermenteerde soja werkt als een probioticum in de darmen.

De Kefir-soya die ontstaat door fermentatie omvat niet alleen microben, maar ook diverse belangrijke voedingsstoffen zoals L-glutamine, L-glycine, L-proline, neurotransmitters, middellange ketenvetzuren, nucleotiden, antioxidanten, peptiden, vitamines, mineralen, cofactoren en tal van enzymen die je darmgezondheid kunnen optimaliseren. Het biedt in je darmen de mogelijkheid voor de groei van goede bacteriën en het ondersteunt de diversiteit van goede darmbacteriën.

De basis van het Your Flora supplement is dus in alle gevallen de Kefir-Soya. Living Nutrition heeft in de ‘Your Flora’ lijn 6 verschillende variaties aangebracht door het toevoegen van specifieke kruiden en voedingsmiddelen voor gerichte, aanvullende acties in je lichaam:

Your Flora Family met baobab en banaan Geschikt voor het hele gezin, smaakt ook heerlijk als je de capsule opent en toevoegt aan gerechten of drankjes
Your Flora Gold Spice met gember en kurkuma Ontwikkeld voor mensen met spijsverteringsproblemen
Your Flora Regenesis met artisjok en cichorei Geschikt voor ondersteuning van spijsverteringsmicroflora en werkt bij trage spijsvertering
Your Flora Sensitive met pepermunt en citroenmelisse Ontwikkeld voor een gevoelige spijsvertering
Your Flora Terrain met Aloë Vera en gladde iep Ontwikkeld voor een gezonde spijsvertering
Your Flora Tranquil met venkel en kamille Ontwikkeld voor mensen met een opgeblazen gevoel en winderigheid

Alive collectie van door fermentatie geactiveerde biologische kruiden

Living Nutrition Alive collectie

De Alive collectie bestaat uit biologische kruiden die door hetzelfde kefir-kombucha fermentatieproces zijn geactiveerd. Bekende biologische kruiden ashwagandha, heilige basilicum, maca, mariadistel, rhodiola en kurkuma krijgen hierdoor een hogere voedingswaarde en hun opname en effectiviteit in je lichaam worden verbeterd. Ze zijn rijk aan enzymen en microflora met een uitstekende biologische beschikbaarheid.

De producten worden op natuurlijke wijze gefermenteerd in 30 dagen in kleine batches met 35 micro-organismen om vervolgens te worden gevriesdroogd om de voedingswaarde te behouden. De 6 kruiden staan bekend om hun werking, maar hieronder toch een korte samenvatting:

Ashwagandha Het verjongende tonicum uit de Ayurvedische geneeskunde dat werd ontwikkeld om het evenwicht en de gezondheid te herstellen.
Heilige basilicum Ook bekend uit de ayurvedische geneeskunde waar het wordt gewaardeerd om de voordelen voor de geest en het lichaam waaronder emotioneel welzijn en stress, met toevoegde citroenmelisse voor het kalmerend effect
Maca Afkomstig uit Peru, om balans, energie en vitaliteit in het lichaam te brengen, met toegevoegde Camu Camu voor de vitamine C.
Mariadistel Ter ondersteuning van de spijsvertering
Rhodiola Met adaptogene eigenschappen die het aanpassingsvermogen verbeteren en helpen bij moderne stress van het dagelijks leven
Turmeric Een curcumine supplement waarbij de hoge biologische beschikbaarheid te danken is aan het kefir-kombucha ferment.

Signature collectie door fermentatie geactiveerde kruiden en paddenstoelen

Living Nutrition Signature Collectie

Tot slot is er de Signature collectie. Ook deze supplementen zijn ontwikkeld met het kefir-kombucha fermentatieproces om gewone kruiden en voedingsmiddelen om te zetten in geactiveerde, voedingsrijke en sterk opneembare versies.

Elke Signature blend is samengesteld met 35 micro-organismen die en rijke bron van darmvriendelijke enzymen en microben vormen. En aan elke Signature blend is een populaire paddenstoel toegevoegd.

Er zijn 5 soorten:

Candi-X + Shiitake Candi-X wordt gefermenteerd met antischimmel- en antimicrobiële kruiden, die kunnen helpen bij de bestrijding van en bescherming tegen bacteriële, parasitaire en gistovergroei en aandoeningen zoals Candida Albicans.

Shiitake-paddenstoel wordt toegevoegd voor ondersteuning van de spijsvertering en het immuunsysteem.
Cognitive + Lion’s Mane Cognitive is een synergetische mix van actieve voedingsstoffen voor cognitieve gezondheid en harmonie, met extra ondersteuning van Lion’s Mane.
Kef-Flamex + Reishi Ontwikkeld voor lichamelijke gezondheid en welzijn. Ondersteunt de gezondheid en het welzijn van het lichaamsweefsel en de gewrichten.
Warrior + Cordyceps Ontwikkeld voor prestatie en vitaliteit. Voor energie, kracht, prestaties en hormonale ondersteuning.
Your Daily + Chaga Draagt bij aan een gezond dieet, is goed voor de spijsvertering en draagt bij aan een normale darmwerking, geschikt voor de hele familie.

 

Wil je meer informatie over de supplementen van Living Nutrition of wil je Living Nutrition kopen? Klik dan op de link.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.