Voel je vitaal!

Ellen Pijper

Wat leuk om je hier bij Puur en Fit te ontmoeten! Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Ellen Pijper en sinds 2006 ben ik aan het werk in m’n praktijk Combi Vitaal als natuurdiëtist en voedingsjournalist.

Na het afronden van m’n HBO opleiding Voeding & Diëtetiek heb ik mij gespecialiseerd in de natuurdiëtetiek. Met mijn blogs hoop ik je te kunnen inspireren en je te motiveren om jezelf te voeden op een manier die goed bij jou past.

Voed je vitaal!

De naam ‘Combi Vitaal’ is ontstaan omdat ik geloof dat een combinatie van verschillende gezondheidsaspecten ervoor kan zorgen dat je je vitaal voelt. Ik denk dat je vitaal bent als je lekker in je vel zit en je genoeg energie hebt om van het leven te kunnen genieten. Om je vitaal te voelen, is het nodig om jezelf te voeden. Zowel fysiek als op andere niveaus. In mijn visie bestaat een mens namelijk uit meer dan alleen een lichaam.

Rekening houden met je constitutie

Bij het voeden van je lichaam is het belangrijk om rekening te houden met je constitutie. Zoals je in het ebook kunt lezen, is je constitutie het totaal aan geestelijke en lichamelijke eigenschappen. Iedereen is verschillend; dezelfde ‘gezonde’ smoothie geeft bij de één verteringsklachten terwijl de ander nergens last van heeft.

Hoe je op bepaalde voedingsmiddelen reageert, heeft doorgaans te maken met je constitutie. Wil je hier meer over lezen? Download dan het gratis ebook ‘Puur en fitter in 10 stappen’.

(M)eten is weten

Wie heeft deze term nog niet gehoord?! Het is natuurlijk heel goed om bepaalde dingen te meten. Daarom werk ik in mijn praktijk met verschillende ‘meetinstrumenten’ zoals bloed- en ontlasting onderzoeken. Tenminste… ik interpreteer de uitslagen hiervan. En naar aanleiding daarvan geef ik voedings- en suppletie adviezen op maat.

Naast ‘Meten is weten’ geloof ik ook in ‘Eten is weten’. Wat ik heel belangrijk vind, is dat mensen zelf leren wat bepaalde voeding met hen doet. Dat ze niet eten vanuit een bepaalde voedingstheorie, maar dat ze zelf leren voelen wat voeding met hen doet. Een voedingsmiddel kan namelijk nog zo gezond zijn, maar als het niet lekker bij je valt, kun je beter voor iets kiezen wat gezond is en wel goed voelt.

Weten is meer dan (m)eten

Je kunt natuurlijk bepaalde dingen meten, maar dat houdt niet automatisch in dat je dan ook alles weet. ‘Weten’ houdt meestal meer in dan meetresultaten alleen. De afgelopen jaren ben ik er achter gekomen dat bijvoorbeeld de geest een wonderlijk iets is. Het heeft vaak meer invloed op het lichaam dan we denken. Daarom is het zo belangrijk om naast je lichaam ook je geest te voeden. Dit kun je doen door het ombuigen van bepaalde (gedachten)patronen, meditatie of het leren omgaan met je emoties.

Adviezen op maat

Naast je geest en emoties hebben ‘simpele’ dingen zoals het wisselen van de seizoenen, het weer, je mate van beweging of de thermische waarde van voedingsmiddelen ook invloed op hoe vitaal je bent. Als voedingsjournalist schrijf ik hier graag over, omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren.

Als je behoefte hebt aan adviezen op maat, kun je me altijd mailen of bellen voor een afspraak: info@combivitaal.nl / 06-33 80 30 10. Met deze op maat gemaakte adviezen hoop ik je te kunnen leren hoe je vitaliteit behaalt én behoudt.

Veel leesplezier en natuurlijk veel vitaliteit toegewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.