De beste suikervervangers op een rij

Iedereen weet dat suiker een slechte invloed heeft op je gezondheid. Toch is de heerlijke zoete smaak onweerstaanbaar. Gelukkig zijn er meer dan genoeg gezonde, natuurlijke suikervervangers.

De categorie zoetstoffen biedt een compleet overzicht van alle alternatieven.

We zetten de beste voor je op een rij:

  • Stevia
  • Honing
  • Lucuma

Stevia als suikervervanger

stevia als vervanger van suikerStevia is zonder twijfel de meest populaire onder alle suikervervangers. Stevia is een kruidachtige struik die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Hier werd het plantje al eeuwen gebruikt als zoetmiddel door de inheemse bevolking.

Stevia bevat geen calorieën en reguleert de suikerspiegel omdat het een glycemische index heeft van 0. Bovendien is het is rijk aan vitaminen en mineralen en remt het de groei van bacteriën en schimmels.

Er zijn veel verschillende stevia producten op de markt. Niet ieder product is even puur en zuiver. In veel producten wordt slechts een fractie van het zoete plantje gebruikt. Om zeker te zijn dat je een echt puur stevia product in huis haalt, bestel je hier uit ons stevia assortiment.

Honing

Honingen staan traditioneel al jaren bekend als natuurlijke suikervervangers. Het wordt geproduceerd door bijen en heeft van nature een heerlijke zoete smaak.

Vooral in bakgerechten en thee kun je honing goed gebruiken als alternatief voor suiker. Ook in desserts is het een goede vervanger.

Zorg dat je altijd kiest voor biologische honing, waarbij je zeker weet dat de bijen goed behandeld zijn. Wij hebben alleen verantwoorde honing in ons assortiment. Je bekijkt ze hier.

Lucuma poeder

Lucuma is een fruitsoort die oorspronkelijk afkomstig is uit het Andesgebergte in Peru. De vruchten groeien aan enorme bomen die tot 20 meter groot en 500 jaar oud kunnen worden. Ongeacht zijn leeftijd blijft de boom altijd nieuwe vruchten produceren.

lucuma poederLucuma is verkrijgbaar als poeder. Het heeft een licht zoete, salmiak achtige smaak. Het is vooral erg lekker als suiker vervanger in toetjes of een shake. Het is minder geschikt voor in warme dranken zoals koffie of thee.

In onze webshop bestel je hier lucuma poeder dat 100% puur en biologisch is.

Meer suikervervangers

Veel mensen associëren zoet direct met ongezond en onnatuurlijk. Dat hoeft zeker niet zo te zijn. De natuur bevat zelf immers meer dan genoeg zoete smaken. Naast de meest populaire Stevia, honing en lucuma zijn er nog tal van andere natuurproducten die je kunt gebruiken als alternatief voor suiker.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan siroop, stroop en een aantal producten in de categorie superfruit. Het belangrijkste is de puurheid en biologische beschikbaarheid van de producten.

Welke zoetstof gebruik jij regelmatig en waarvoor? Laat hieronder je reactie achter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.