Biologische voeding, belangrijk?

magnesium-groene bladgroenten-judith-rolf

Waarom natuurlijke biologische voeding? Gewone reguliere voeding is toch net zo gezond. Je hoort dit zoveel, maar onderzoek heeft anders bewezen. Biologische voeding bevat meer antioxidanten waar je lichaam om vraagt, maar ook daadwerkelijk nodig heeft.

Voeding heeft een relatie met gezondheid, met je immuniteit en met name je darmen. Hoe natuurlijker, vitaler en verser je voeding, voedselsamenstelling en drinkgewoontes zijn, hoe gezonder je immuniteit, je gezondheid. Maar ook positieve arbeid, beweging en de balans tussen lichamelijk en geestelijk welzijn zijn belangrijke gegevens. Je hele leefwijze is je gezondheid en je voeding is je medicijn.

Hippocrates, een Oud-Griekse arts, zei al: ‘Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’, Hij was grondlegger van deze bewering en bij zijn patiënten stelde hij de diagnose op lichamelijke symptomen, schreef daarbij een bepaalde therapie voor en werkte met natuurlijke stoffen om te genezen. Hierbij legde hij de nadruk op de natuurlijk verloop van de processen in het lichaam, hygiëne, zowel voor arts als patiënt, frisse lucht en gezonde eet- en drinkgewoontes.

Wat doet natuurlijke vitale voeding?

  • Het houdt alle lichaamscellen in topconditie, zodat alle lichaamsprocessen naar behoren uitgevoerd kunnen worden
  •  is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid
  •  versterkt je immuniteit dat voor 80 procent  in je darmen wordt gevormd
  •  voorkomt vervelende, nare westerse ziektes en andere  lichamelijke klachten.
  • zorgt voor een natuurlijk verloop in de darmen en behoud van de juiste darmbacteriën

Je kunt dit alleen bereiken met natuurlijke biologische voeding. Of je nu jong of ouder bent, slank  of volslank, gezondheid is het allerbelangrijkste in je leven waarvoor je dient te zorgen. Alleen jij bepaalt je voeding, je gezondheid.

Er is zoveel informatie over heerlijke natuurlijke voedingsstoffen: groenten, fruit, superfoods en kruiden waarmee je de heerlijkste gerechten kunt maken, geniet daarvan.

Neem een gezonde leefwijze aan, eet natuurlijke, vitale voeding voor een ijzersterke immuniteit en een goede gezondheid. Geniet van je kostbaarste bezit: je leven.

Meer over Sophie van Baarsen:

Sophie is Orthomoleculair suppletie adviseur, voedingsdeskundige en auteur van:

  • ‘Slimme voeding’ ISBN 978-90-79878-01-7
  • ‘Lang en vitaal leven’ ISBN 978-90-79878-0
  •  ‘Anti-aging: de steen der wijzen’ ISBN 978-90-79878-04-8 (met Phia Vermeij, arts)

www.food-health.be

Sophie van Baarsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.