Raw vegan cheesecake met blauwe bessen

Raw vegan cheesecake maken is erg eenvoudig. Maar!

Wil je een perfecte gladde textuur bereiken, dan heb je daar een krachtige blender voor nodig. Met een minder krachtige blender gaat het ook lukken, alleen kan het dan zo zijn dat de cheesecake vulling niet helemaal glad proeft. Maar de cheesecake zal even goed lekker zijn hoor 😉

Ik raad aan bevroren blauwe bessen voor deze cheesecake te gebruiken. Met verse bessen bereik je niet dezelfde levendige paarse kleur.

Raw vegan cheesecake ingrediënten (4-8 porties)

[Voor een kleine cake die je maakt met een springvorm van 11 cm in diameter]

  • 100 gram rozijnen (half kopje)
  • 50 g walnoten of hazelnoten (kwart kopje)
  • 1 kopje ongezouten rauwe cashewnoten, geweekt in koud water voor minstens 4 uur, beter nog overnacht
  • Kwart kopje bevroren blauwe bessen
  • Sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels agavesiroop of een andere vloeibare zoetstof
  • (Optioneel voor het groene laagje) Halve theelepel chlorella poeder
  • (Optioneel voor decoratie) Bevroren of verse zwarte bessen, paar blaadjes munt

Bereiding van de veganistische cheesecake met blauwe bessen

  1. Eerst maken we de bodem. Hak de noten en rozijnen in de blender tot een kleverige massa. Doe het op de bodem van de springvorm en verspreid gelijkmatig. Druk zachtjes met je vingers of met de achterzijde van een eetlepel. Zet in de koelkast.
  2. Giet de cashewnoten af en was ze onder stromend water.
  3. Blend de cashewnoten, blauwe bessen, kokosolie, citroensap en agavesiroop tot een gladde massa. We willen een homogene vulling zonder klontjes. Het zal dus wel enkele minuten duren. Proef en voeg meer zoetstof zo nodig.
  4. Giet de vulling boven op de bodem. Klop voorzichtig met de springvorm op de tafel zodat de vulling gelijkmatig verspreid wordt.
  5. Doe de cheesecake in de vriezer voor minstens 4 uur. Pas als de cheesecake volledig is uitgehard, veeg je met een mes tussen het zijvlak van de vorm en de cheesecake en verwijder je voorzichtig de taartvorm.
  6. Zet de cheesecake in de koelkast gedurende 2 uur voordat je het serveert.
  7. Bestrooi de top met chlorella poeder met behulp van een theezeefje. Versier met zwarte bessen en munt blaadjes.
  8. Snij de cheesecake in 4 grote of 8 kleine stukken en serveer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.