Zelf rauwe chocolade maken is niet alleen erg lekker en gezond. Maar ook super leuk om te doen! Je maakt de origineelste vormen en meest bijzondere smaken.
Chocolade is een waar gevaar als je op je gewicht wil letten. Wat veel mensen niet weten is dat het basis ingrediënt voor chocolade eigenlijk heel gezond is. Rauwe cacao! Het bevat zelfs de meeste antioxidanten op aarde.
Chocolade is slecht voor je door de enorme hoeveelheid toevoegingen, suikers en de verhitting van de cacao. Biologische rauwe cacao biedt je de mogelijkheid om toch te genieten van de heerlijke chocolade smaak. Zonder schuldgevoel!
Rauwe chocolade maken is de oplossing. Een rauwe chocolade reep maak je zelf gemakkelijk in leuke vormpjes.
Rauwe chocolade maken met deze ingrediënten
Alle ingrediënten op een rij:
- 5 – 6 eetlepes extra virgin, biologische kokosolie
- 6 eetlepels rauwe cacao poeder
- 4 eetlepels honing
- snufje himalayazout of keltisch zeezout
Je mengt de ingrediënten en doet ze in leuke bakvormpjes. Vervolgens een ruim uur in de vriezer en je hebt heerlijke rauwe chocolade.
Je kunt eindeloos variëren met verschillende noten in de rauwe chocolade. Probeer het bijvoorbeeld eens met onze hazelnoten of amandelen. Heerlijk!
Geef een antwoord