Heerlijke energieballetjes – raw en vegan

Deze gezonde traktatie geeft je energie wanneer je het nodig hebt. En….. deze heerlijke energieballetjes zijn ook nog eens super eenvoudig!

Zodra je het maken van de energieballetjes onder de knie hebt, kun je gaan experimenteren: gebruik bijvoorbeeld gedroogde abrikozen in plaats van dadels of amandelen in plaats van hazelnoten. Alle soorten gedroogde fruit en noten werken prima in dit recept.

Energieballetjes zijn in de koelkast tot 4 weken houdbaar en tot 3 maanden in de vriezer.

Ingrediënten voor deze raw en vegan energieballetjes (15 stuks)

Let op: in dit recept hebben we vier eetlepels reeds gesmolten kokosolie nodig, en dus niet 4 eetlepels harde kokosolie die daarna gesmolten wordt. Er zijn twee manieren om kokosolie te smelten:

  • Methode één: Doe de olie in een kleine pan en smelt deze op een laag vuurtje.
  • Methode twee: doe de olie in een kom, zet de kom in een bak met vers gekookt water en wacht tot de olie is gesmolten.

Bereiding van de energieballetjes

  • Maal alle ingrediënten in een blender totdat je een homogene kleverige massa krijgt.
  • Neem voor elke balletje een volle theelepel van de massa. De balletjes kun je makkelijk met de hand vormen. Gewoon rollen tussen je handen of op een plank.
  • Zodra de balletjes klaar zijn, rol ze door de geraspte kokos.
  • Zet de energieballetjes ongeveer 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.

Vertelde ik niet dat dit heel simpel was? Zo zie je maar weer. Heb jij ook nog leuke tips voor energieballetjes? Laat ze hieronder weten als reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.