Dipsaus maken voor rauwkost snacks

Dipsaus maken voor rauwkost maakt gezond snacken nog gezonder! Als je zelf de keuken in gaat om zo’n lekkere dip te maken, weet je tenminste zeker welke ingrediënten er exact gebruikt zijn.

Na een kort overzicht van ‘dipbare groente’ gaan we 2 x dipsauzen maken:

Welke rauwkost kun je dippen?

Er zijn tal van heerlijke voorbeelden van groente die je als rauwkost lekker kunt dippen in zelfgemaakte dipsaus. Een stuk gezonder dan een zak chips of nootjes!

Gebruik bijvoorbeeld stukjes bleekselderij of komkommer. Maar ook kort gekookte bloemkool roosjes en geblancheerde sperziebonen zijn erg lekker met een gezond dipsausje.

Dipsaus maken met pesto

De pesto dipsaus maken we met magere, biologische yoghurt. De volgende ingrediënten zijn nodig:

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram basilicum
  • 250 gram magere, biologische yoghurt

Pesto dipsaus maken

Doe de pijnboompitten, knoflook en basilicum in een kom en stamp fijn tot een papperige substantie. Schenk voorzichtig en in kleine delen, de yoghurt in je kom en meng door de substantie. Je kunt er ook voor kiezen om alle ingrediënten tegelijk in een blender te doen.

Na het mixen zet je de inhoud van de kom een paar uur in de koelkast. Daarna heb je een heerlijk frisse dipsaus!

Italiaanse tomaten dipsaus maken

Voor de Italiaanse tomaten dipsaus hebben we de volgende ingrediënten nodig:

  • 35 gram basilicum
  • 80 gram cottage cheese
  • 80 gram magere yoghurt
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • Keltisch zeezout
  • Peper

tomaten dip

Doe de cottage cheese samen met de yoghurt in een blender, roer de tomaten langzaam door het mengsel. Doe de inhoud in een kom en dek netjes af. Vervolgens zet je de kom voor een paar uur in de koelkast.

Als de saus lekker is afgekoeld haal je hem uit de koelkast en voeg je de basilicum, peper en Keltisch zeezout toe.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.