Quinoa recept voor superfood salade

Een quinoa recept heeft als basis de super gezonde vervanger van rijst, pasta en aardappelen. Quinoa bevat veel minder koolhydraten die ook nog eens veel beter verteerbaar zijn. Samen met de hoge waarde aan plantaardige eiwitten geeft Quinoa sneller een verzadigd gevoel. Ook bevat quinoa alle essentiële aminozuren en is het 100% glutenvrij! Net zoals bij amandelmeel recepten.

Quinoa is ook nog eens bijzonder smaakvol. Anders dan pasta, rijst of aardappelen heeft het een heerlijke noten smaak. Hierdoor hoef je veel minder gebruik te maken van ‘ongezonde sausjes’ om je gerecht een beetje smaak te geven.

De overige ingrediënten in dit heerlijke quinoa recept maken de salade een super gezond en smakelijk lunchgerecht. Wat dacht je van Hennepolie, Chiazaadjes, Hazelnoten, Pijnboompitjes Tomaat , Spinazie en Avocado!?

Ingrediënten

  • 100 gram Quinoa
  • 1 eetlepel Hennepolie
  • 1 eetlepel Chia zaad
  • 5 / 6 Hazelnoten
  • 2 Tomaten
  • 1 Avocado
  • een paar versie spinazie bladeren
  • een handje pijnboompitjes

Start met het koken van ongeveer 200ml water. Spoel je quinoa af en voeg toe aan het water. Laat dit al roerend een minuut of 10 doorkoken. Laat de quinoa na het koken even afkoelen.

Bak ondertussen kort de pijnboompitjes – zonder olie – in een pan. De pitjes bevatten zelf voldoende plantaardige olie. Let op dat pijnboompitjes snel verbranden. Bak ze vooral niet te lang.

De tomaten en avocado snij je in lekker kleine stukjes. De hazelnoten plet je met de achterkant van een lepel. Voeg deze ingrediënten samen met de chia zaadjes, spinazie en pijnboompitjes toe aan het quinoa recept.

Maak de salade aan met de Hennepolie, even flink roeren en genieten maar!

Varieer met dit quinoa recept als ontbijt!

Door de snel verteerbare koolhydraten en plantaardige eiwitten zorgt quinoa voor een snel natuurlijk, verzadigd gevoel. Hierdoor zijn quinoa recepten ook uitstekend te gebruiken als ontbijt. Niet echt een ochtendmens? Je kunt natuurlijk ook ’s avonds voor de avondmaaltijd iets teveel quinoa koken om de volgende ochtend te kunnen gebruiken.

Als ontbijt is het lekker om nog wat vers en gedroogd fruit toe te voegen aan dit quinoa recept. Gebruik bijvoorbeeld een banaan en appel in plaats van de tomaat en avocado.

GRATIS MEER ENERGIE ONTBIJT RECEPTEN

"Voor een dag vol energie zonder dips."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *