Paleo Mayonaise recept

Mayonaise in de winkel is bijna altijd gemaakt met zonnebloemolie of raapzaadolie en behoort daarom niet tot de Paleo-Lifestyle.

Dit recept is gemaakt met olijfolie. Ik kies dan wel een olie met een iets minder sterke smaak (milde olijfolie).

Bedenk wel dat mayonaise een product blijft dat je niet onbeperkt kan gebruiken (vooral als je doel is om af te vallen), want het blijft natuurlijk een calorierijk product. Maar vetten zijn erg gezond en veel gerechten worden lekkerder met een lepel mayonaise of kunnen zelfs niet zonder mayonaise.

Paleo mayonaise ingrediënten

Paleo mayonaise bereiding

  1. Doe de eieren, appelazijn en zout in de blender en mix 10 seconden.
  2. Doe de olie in een kan of maatbeker met een schenktuit (je moet de olie in een heel dun straaltje kunnen schenken).
  3. Zet de blender aan (en laat deze aan staan) en druppel heel langzaam de olie erbij.

In principe is extra vierge olijfolie de beste olijfolie. Deze olie is alleen erg sterk van smaak. Je zou daarom kunnen proberen om mayonaise te maken van een halve hoeveelheid extra vierge en een halve hoeveelheid milde olijfolie. Ook kan je mayonaise van druivenpitolie of walnotenolie maken.

Neem ruim de tijd voor het toevoegen van de olie, want als je te veel olie ineens toevoegt heb je de kans dat de mayonaise gaat schiften. Afhankelijk van de grote van de eieren kan het zijn dat je iets meer of minder olie nodig hebt. Stop met toevoegen van olie zodra de mayonaise mooi dik is.

Probeer de mayonaise ook eens met een theelepel mosterd en wat cayennepeper of vervang de azijn door vers citroensap.

De mayonaise is ongeveer één a twee weken in de koelkast te bewaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.