Ik ben gek op Pumpkin Pie Spice; een kruidenmix die vooral in Amerika populair is en bijna altijd in combinatie met pompoen gebruikt wordt.
Rond deze tijd van het jaar worden er daar weer diverse soorten heerlijke recepten gemaakt met deze kruiden.
Hier in Nederland zijn de speculaaskruiden erg populair en moeten wij de pepernoten, speculaaspoppen en gevuld speculaas weer zien te weerstaan. Deze kruidenmixen lijken ook wel een beetje op elkaar.
Weinig koolhydraten
Zowel de Amerikaanse recepten met Pumpkin Pie Spice als de Nederlandse pepernoten en speculaaspoppen bevatten veel suiker en granen. Het is dus een en al koolhydraten wat je eet. Erg slecht voor de bloedsuikerspiegel.
Ik ben echt een beetje verliefd geworden op Pumpkin Pie Spice (het ruikt zo ontzettend lekker!) en vind het dus de hoogste tijd om deze kruidenmix ook in Nederland te introduceren. Maar eerst moest ik de keuken in om een lekker recept te bedenken, zie hieronder het resultaat.
Recept voor Pompoen Herfstmuffins
Je mag de kruidemix natuurlijk ook met andere dingen combineren dan met pompoen. Voeg ze eens toe aan een schaaltje appelmoes, de stoofpeertjes of een smoothie.
Ingrediënten:
500 gram pompoen
180 gram banaan
2 theelepels Pumpkin Pie Spice*
¼ theelepel fijn zeezout
55 gram kokosmeel
1 blik volvette kokosmelk
Bereiding:
- Snijd de pompoen in grove stukken en kook in 25 minuten gaar.
- Giet de pompoen in een vergiet en laat afkoelen.
- Als de pompoen voldoende afgekoeld is om vast te houden kan je hem schillen. Ik vind rauwe pompoen altijd moeilijk te schillen, daarom kook ik hem eerst en schil ik hem na het koken.
- Voeg banaan, pumpkin spice en zout aan de pompoen toe en pureer met een staafmixer.
- Zeef het kokosmeel boven de puree en roer het er beetje bij beetje door.
- Bak de muffins 25 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
- Als je een blik volvette kokosmelk in de koelkast laat staan kan je de room eraf scheppen en als topping op de muffin gebruiken.
*Recept voor Pumpkin Pie Spice (de kruidenmix)
Ingrediënten:
3 eetlepels kaneel
2 theelepels gember
2 theelepels nootmuskaat
1,5 theelepel piment (allspices)
1,5 theelepel kruidnagel
Bereiding:
Mix alle kruiden goed door elkaar.
maartje says
kan je de kokosmelk (deels)vervangen door water? Ik lees graag uw reactie maar kan me niet abonneren op reacties zie ik
vr. gr.
Desiree says
Als je goed leest, zie je dat de kokosmelk alleen gebruikt wordt voor de topping. Je zal ze ook zonder topping kunnen eten, dan heb je geen kokosmelk nodig.