Recept voor Goji bessen thee

Goji bessen thee wordt niet kant en klaar verkocht in de winkel. Als het dat wel wordt is het meestal gewone thee met een fractie Goji bessen extract smaak. Ondanks die mooie rode bes op het thee zakje zal er helaas weinig inzitten. Om nog maar te zwijgen van de onnodige andere toevoegingen.

Échte Goji bessen thee maak je natuurlijk zelf! Je weet exact wat er in gaat en hoe het gemaakt wordt. Geen twijfel over de kwaliteit en de hoeveelheid. Je geniet van de intenste pure smaak en profiteert volop van de gezondheidsvoordelen.

Goji bessen thee recept

Hoe maak je zo’n overheerlijke, verse thee? Het is net zo gemakkelijk als thee met een theezakje, maar dan een stuk verantwoorder.

Benodigdheden:

  • Thee kop (het liefst doorzichtig)
  • Gekookt water
  • Handje Goji bessen

Vul je thee kop met gekookt water. Vervolgens doe je een handje Goji bessen in de thee. Laat dit ongeveer 10 minuten intrekken.

Goji bessen schaaltjeNu heb je twee keuzes. Je kunt de thee drinken met de besjes die in je thee water zitten. Omdat de bessen zacht zijn geworden, zijn ze nu extra lekkere en gemakkelijk om te eten.

Maar je kunt er ook voor kiezen om de Goji bessen uit je thee te halen. Dit kun je het beste doen door je thee in een keukenzeef te gieten.

Voor wat extra smaak kun je natuurlijke zoetmiddelen gebruiken (natuurlijk geen suiker!). Kies bijvoorbeeld voor agavesiroop, stevia of vanille poeder. Vanille zorgt voor een heerlijke romige toevoeging aan je goji bessen thee. Een echte aanrader!

Voordelen van Goji bessen

Goji bessen worden al eeuwen gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunst. Oorspronkelijk zijn ze afkomstig uit Tibet. Hier gaan verhalen over een Chinees die 252 jaar oud geworden is omdat hij ieder dag Goji bessen at.

De besjes zijn een bron van complete eiwitten en bevatten 19 verschillende aminozuren, waarvan alle 8 essentiële aminozuren. Daarnaast zijn ze bijzonder rijk aan vitaminen en mineralen. Vooral de aanwezigheid van vitamine E is uniek in fruit.

goji bessenWelke Goji bessen voor in je thee?

Er is een groot verschil tussen het aantal verschillende soorten Goji bessen. Niet iedere bes is even voedzaam en lekker van smaak.

Onze Goji bessen zijn afkomstig uit de Tibetaanse grensstreek en staan bekend als de lekkerste en meest voedzame ter wereld. Bovendien zijn ze een stuk groter en malser.

Kies voor het maken van Goji bessen thee altijd voor onze besjes. Dan weet je zeker dat je goed zit!

Je bestel onze Goij bessen hier in onze webshop.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.