Quinoa als ontbijt

Quinoa als ontbijt! Gezond, vullend, en heel makkelijk klaar te maken. Een perfect ontbijt als je een keer geen zin hebt in een boterham. Quinoa kun je zien als een goede graanvervanger. Ondanks dat het lijkt op een graankorrel, bevatten de korrels geen gluten. Quinoa past daarmee uitstekend in een dieet!

Doordat quinoa rijk is aan eiwitten, vitamine B2, vitaminen E, mineralen, ijzer, koper en magnesium, geef je je lichaam al aan het begin van de dag een enorme boost aan vitaminen en mineralen. En betere start van de dag kun je je lichaam haast niet geven!

Omdat de quinoa uit zichzelf niet zoveel smaak heeft, is het aan jou om deze smaken zelf toe te voegen. Ik voeg altijd verschillende soorten fruit, noten en super

foods toe. Daarnaast voeg ik soms honing of pure chocolade (minimaal 70% cacao) toe voor een extra smaak sensatie. Om je wat ideeën te geven hoe je met quinoa kunt ontbijten, geef ik je drie variatie tips!

Voor alle onderstaande quinoa recepten geldt: voordat je de quinoa toevoegt aan de andere ingrediënten, bereid deze zoals staat aangegeven op de verpakking.

Quinoa met appel, kaneel, noten & superfoods

Quinoa ontbijt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snijd een appel in kleine stukjes. Strooi hier vervolgens wat kaneel overheen. Voeg een handje noten en de quinoa toe en schep dit door elkaar. Voeg vervolgens wat superfoods toe. Ik strooi er vaak een theelepel lijnzaad, een theelepel hennepzaad, een theelepel bijenpollen en wat moerbeien overheen. Druppel er voor een extra zoete smaak nog wat honing over, puur naar eigen smaak.

Quinoa met banaan, cacao en kokos

Quinoa ontbijt met banaan

Snijd een banaan in stukjes. Voeg de quinoa toe en schep alles door elkaar. Strooi er vervolgens een eetlepel rauwe cacao nibs overheen en voeg er wat geraspte kokos aan toe. Als je de quinoa net hebt gekookt, is de quinoa nog warm. Hierdoor kan de chocolade smelten, waardoor je een extra lekker effect krijgt.

Quinoa met kiwi, bosvruchten & aardbeien

Quinoa als onntbijt met aarbei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snijd een kiwi in stukjes en voeg de bosvruchten & aardbeien toe. Schep vervolgens de quinoa erdoor en klaar is je ontbijt. Dit is een heerlijk fris, zomers ontbijt. Om deze variant net nog dat beetje extra te geven, kun je ook hier wat raw cacao nibs of pure chocolade aan toe voegen.