Natuurlijk gekleurde paaseieren

Voor zowel jong en oud is paaseieren kleuren erg leuk. Alleen kan er in de standaard verf best wat chemische rotzooi zitten. En ik vind het zonde om een berg eieren te kleuren en ze vervolgens niet op te kunnen eten.

Het is heel simpel om zelf deze gekleurde eieren te maken. Ik heb vier kleuren gemaakt met maar een paar ingrediënten.

Ingrediëntenlijst:

6 eieren per kleur
azijn
1 eetlepel kurkuma
1 kop koffie
1 pak druivensap (van rode druiven)
200 gram rode kool

Geel gekleurde eieren

1. Leg 6 eieren in een steelpan. Zorg dat de pan niet te groot is zodat je weinig water nodig hebt.
2. Voeg 2 eetlepels azijn toe.
3. Voeg 1 eetlepel kurkuma toe en vul de pan met water tot de eieren helemaal onder staan.
4. Breng het water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten gaar.
5. Laat de eieren een nacht staan om de kleur goed in te laten trekken.
6. Giet de eieren af en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Bruin gekleurde eieren

1. Leg 6 eieren in een steelpan. Zorg dat de pan niet te groot is zodat je weinig water nodig hebt.
2. Voeg 2 eetlepels azijn toe.
3. Voeg 1 kop sterke koffie toe en vul de pan met water tot de eieren helemaal onder staan.
4. Breng aan de kook en kook de eieren in 8 minuten gaar.
5. Laat de eieren een nacht staan om de kleur goed in te laten trekken.
6. Giet de eieren af en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Zwart gekleurde eieren

1. Leg 6 eieren in een steelpan. Zorg dat de pan niet te groot is zodat je weinig water nodig hebt.
2. Voeg 2 eetlepels azijn toe.
3. Vul de pan met druivensap tot de eieren helemaal onder staan.
4. Breng aan de kook en kook de eieren in 8 minuten gaar.
5. Laat de eieren een nacht staan om de kleur goed in te laten trekken.
6. Giet de eieren af en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Blauw gekleurde eieren

1. Leg 6 eieren in een steelpan. Neem een iets ruimere pan dan bij de andere kleuren omdat er nog rode kool bij moet.
2. Voeg 4 eetlepels azijn toe.
3. Snijd de rode kool in fijne reepjes en leg op de eieren.
4. Vul de pan met water tot de eieren helemaal onder staan.
5. Breng aan de kook en kook de eieren in 8 minuten gaar.
6. Laat de eieren een nacht staan om de kleur goed in te laten trekken.
7. Giet de eieren af en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Fijne paasdagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.