Vegan tonijnsalade recept

Deze 100% plantaardige salade is een hitnummer. Hij is ook nog eens vriendelijk voor jouw portemonnee!

De tonijnsalade is het perfecte broodbeleg op de dagen dat je naar comfortfood zoekt (maar het liefst geen ongezonde dingen wil eten). Het is ook een leuke appetizer voor op lichte crackers als je een etentje thuis organiseert.

Persoonlijk hou ik van veel dille in deze salade, maar dat is een kwestie van smaak.

Vegan tonijnsalade ingrediënten

  • 1 kopje zonnebloempitten
  • 2 el kappertjes
  • 2 el olijfolie of koolzaadolie
  • 2 el verse citroensap
  • 1 el Shoyu (milde sojasaus)
  • 1 tl agavesiroop (of een andere vloeibare zoetstof of suikervervanger)
  • Een bos verse dille
  • Zout en peper naar smaak*

* Sojasaus en kappertjes zijn al heel zout. Dus proef daarom de salade voordat je het zout toevoegt.

Bereiding van de vegan tonijnsalade

  1. Week de zonnebloempitten minimaal 4 uur, bij voorkeur een hele nacht, in ruim koud water. Doe de geweekte zonnebloempitten in een vergiet en spoel ze goed af met stromend koud water. Laat het water weglopen.
  2. Maal alle ingrediënten, behalve zout en peper, in een keukenmachine tot de consistentie van tonijnsalade (glad, maar met hier en daar grove stukjes) of tot de consistentie van paté.
  3. Voeg eventueel zout en peper toe en roer de salade met een lepel.
  4. Smeer op jouw favoriete brood en smullen maar!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.