Matcha spinazie crêpes

Deze crêpes hebben hun levendige groene kleur te danken aan spinazie en matcha poeder. Ze zijn heel zacht en kunnen gegeten worden met zowel zoet en hartig beleg. ‘s Ochtends vind ik ze lekker met kokos yoghurt, gekarameliseerde noten en verse bessen. ‘s Middags zijn pesto, gebakken paddenstoelen en kaas mijn favoriete combo.

Matcha spinazie crêpes ingrediënten

  • 1 kopje bloem type “00” of gewone bloem
  • 2 kopjes havermelk
  • 2 eieren
  • 100 g verse spinazie
  • 2 tl matcha poeder
  • Zout naar smaak
  • Olie om te bakken

Bereiding van deze heerlijke groene pannenkoekjes

  1. Meng alle ingrediënten in een blender of met een stafmixer totdat je een glad groene beslag krijgt.
  2. Verhit een pannenkoekenpan of een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een theelepel olie toe aan de pan en draai rond. Giet een pollepel van het beslag in de pan en draai de pan om het beslag over de hele bodem te verdelen. Het beslag begint meteen te verstevigen, het dus is belangrijk om snel te werken om het goed te verspreiden. Zodra de randen van crêpe van de bodem van de pan beginnen los te laten, is de crêpe klaar. Het is niet nodig om de andere kant ook te bakken.
  3. Herhaal het proces met het resterende beslag. De aangegeven hoeveelheid ingrediënten is genoeg voor +/- acht crêpes.
  4. Serveer met de toppings naar keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.