Chia pudding recept – vegan en glutenvrij

Er zijn veel recepten van chia pudding op Internet. Ik wil met jullie mijn recept delen dat ik al bijna tien jaar dag in dag uit gebruik. Ik vind zelf dat het beste resultaat bereikt wordt met amandelmelk en met de proporties 1 eetlepel chiazaad per 100 ml melk.

Ik maak meestal drie porties, verdeel ze over drie bakjes, en op maandag, woensdag en donderdag gaat zo’n bakje mee naar het kantoor als een tussendoortje. Elke dag doe ik er een andere topping op om het leuk te houden.

Chia pudding recept ingrediënten

Ingrediënten voor 3 porties

  • 500 ml ongezoete amandelmelk
  • 5 el chiazaad
  • 1 el agavesiroop

Bereiding chia pudding

Doe alle ingrediënten in een blender en zet de blender kort aan. Laat een uurtje staan en zet de blender weer heel eventjes aan om klontvorming te voorkomen. Herhaal nog een keer na een uurtje.

Verdeel de chia pudding over drie kleine kommen en serveer. Ben je niet van plan om het direct te consumeren? Doe dan de chia pudding in de koelkast en bewaar hem daar.

Serveer met gedroogde bessen (krenten, rozijnen, goji bessen, moerbeien, enz.) en noten/zaden naar keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.