5 x gezonde lunch recepten

De lunch kan een lastige maaltijd zijn, zeker als je overdag aan het werk bent. In dit blog een aantal gezonde lunch recepten, die ook nog eens gemakkelijk te bereiden zijn. Bijvoorbeeld ’s avonds of ’s ochtends voordat je van huis vertrekt.

Wij zijn geen grote fan van brood. Wij hebben onze bedenkingen of brood gezond is. Het bevat suiker en veel mensen zijn overgevoelig voor gluten in brood.

Bovendien is het gewoon erg leuk om een gezonde lunch recepten te bereiden met meer originele producten.

1. Salade als gezonde lunch recept

quinoa receptSalades zijn gemakkelijk om ’s avonds te bereiden en perfect om mee te nemen naar je werk. Zorg wel dat je daar een goed plekje weet om je salade in de koelkast te stallen.

Bekijk eens deze Superfood salade eens. Een heerlijke salade met het voedingsrijke pseudograan Quinoa. Als je die ’s avonds eet kun je mooi een beetje overhouden voor de volgende dag in je salade.

Een lunch salade met Quinoa is niet alleen erg lekker, door de hoge voedingswaarde kun je er ook nog eens lang mee vooruit.

Deze Maca boerenkool wrap is ook een leuke ‘variant’ van een salade. Al is het wel iets lastiger om mee te nemen.

2. Gezonde lunch recepten met Amandelmeel

Amandelmeel is een goed alternatief voor het traditionele tarwemeel dat wordt gebruikt om brood te maken. Je kunt er heerlijke soorten brood, koek en cake van maken. Zonder suiker en 100% glutenvrij!

Het vergt wel even wat werk, dit soort gezonde lunch recepten kun je daarom perfect maken op een rustige zondag. Hier vind je 2 leuke amandelmeel recepten.

3. Soepen

Soep als lunch recept

Niet alleen erg gemakkelijk te bereiden, maar ook nog bijzonder smaakvol en lekker snel te eten. Perfect als je – bijvoorbeeld op je werk – eens wat minder tijd hebt om uitgebreid te lunchen.

Hoe je snel een gezonde soep maakt? Bekijk hier eens ons soepen. Dit zijn 100% pure en biologische producten die de perfecte basis vormen voor een gezonde soep. Je kunt er zelf altijd nog wat verse groente in verwerken.

4. Smoothies

spinazie smoothie

Vooral populair als ontbijt, maar als lunch doen smoothies het ook bijzonder goed. Ze zijn voedzaam en gemakkelijk te nuttigen.

Een heerlijke combinaties van groente, fruit en superfoods. Je kunt smoothies goed in de koelkast bewaren en daarmee zijn ze perfect om mee te nemen. Bekijk eens deze spinazie/perzik smoothie of deze rauwe cacao smoothie.

5. Restjes van de avond ervoor

Veel gerechten die je ’s avonds eet kun je de volgende dag ook uitstekend gebruiken als gezonde lunch recepten. Wat dacht je van een lekkere pasta die je de volgende dag als salade kan eten?

Of, zoals eerder genoemd, losse quinoa die je daarmee alvast hebt bereid voor de volgende dag.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.