Vegan glutenvrije pindakaas pannenkoekjes

Wil je in het weekend iets anders maken voor ontbijt maar liefst niet te veel tijd aan koken besteden? Dan zijn deze glutenvrije pannenkoekjes de perfecte keuze. Ze zijn klaar in 20 minuten en zowel kinderen als volwassenen vinden ze heerlijk. De aangegeven hoeveelheid ingrediënten is genoeg voor ongeveer 25 kleine pannenkoekjes, wat voldoende is voor twee personen. Moet je meer hongerige mensen voeden? Verdubbel dan alle ingrediënten.

Vegan glutenvrije pindakaas pannenkoekjes ingrediënten (+/-25 pannenkoekjes)

Bereiding vegan glutenvrije pannenkoekjes

  1. Meng het lijnzaad met 2 el water en laat 5 minuten staan.
  2. Verwerk alle ingrediënten in een blender (of prak de banaan met een vork en roer alles met de hand door).
  3. Verhit 3-4 el olie in een pannenkoekenpan of een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg 1 el beslag per keer toe aan de pan om kleine, ronde pannenkoekjes te maken.
  4. Kook tot de randjes van de pannenkoekjes gaar zijn. Draai de pannenkoekjes om en bak nog 1-2 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Houd warm terwijl je de overige pannenkoeken bakt.
  5. Serveer met bessen en soja- of kokosyoghurt, of andere toppings naar keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.