Sesamkoekjes met maar 4 ingrediënten

Dit recept voor sesamkoekjes is dus echt super easy! Ze hebben slechts 4 ingrediënten.

Zoals vaak het geval is, zijn de lekkerste dingen de simpele dingen. Zoals deze koekjes. Misschien heb je alle benodigde ingrediënten al in huis. In dat geval moedig ik jou aan om meteen aan de slag te gaan. Het bereidingsproces, inclusief de bereidingstijd, duurt maar een klein halfuurtje.

Voor dit recept gebruik ik zelf een maatbeker en meet ik de ingrediënten liever in volume dan in grammen. Maar ik heb het recept ook in grammen voor jullie afgemeten.

Ik gebruik dus een half maatbekertje tahin, evenveel honing (of een andere vloeibare zoetstof) en een hele maatbeker amandelmeel (wat op 60-75 g amandelmeel neerkomt, afhankelijk van hoe licht het amandelmeel is).

De aangegeven hoeveelheid ingrediënten is genoeg voor zes grote koekjes. Je gebruikt dan één eetlepel deeg voor een koek. Maar je kunt ook een theelepeltje gebruiken en dus kleine koekjes maken. Dan is de bereidingstijd korter.

Sesamkoekjes ingrediënten

Sesamkoekjes bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe de tahin en de siroop/honing in een kom en meng door elkaar.
  3. Doe het amandelmeel erbij en roer goed.
  4. Voeg een eetlepel sesamzaadjes en (optioneel) een snufje zout toe en roer nogmaals.
  5. Neem telkens één lepel van de koekjesdeeg en rol een balletje met je handen. Leg het vervolgens op een vlak oppervlakte bedekt met bakpapier. Druk zachtjes met je handen zodat je een platte koek krijgt van ongeveer 0.5 cm dik. Herhaal totdat het deeg op is.
  6. Besprenkel de koekjes met de rest van de sesamzaadjes.
  7. Bak gedurende tien minuten in een voorverwarmde oven. Hou de koekjes wel goed in de gaten, want ze zijn zo verbrand. Als de randen van de koekjes bruin zijn, zijn de koekjes klaar.
  8. Haal het ovenrooster met de koekjes uit de oven en laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze aanvalt. De eerste dag zijn de koekjes lekker zacht. De volgende dag worden ze harder (maar niet minder lekker). Je kunt de koekjes ongeveer 5 dagen in de keukenkast bewaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.