Vegan couscous met gebakken groente

Dit recept kan echt iedereen maken, zo makkelijk is het. Maar als je een beetje aandacht besteed aan hoe je het op het bord presenteert, dan heb je opeens toch een prachtig gerecht (of bijgerecht). Het is het aspergeseizoen, dus ik heb groene asperges gebruikt in dit recept. Maar je kunt ook andere groente naar keuze gebruiken.

Vegan couscous met gebakken groente ingrediënten (2 porties)

  • 100 g couscous
  • 200 ml water
  • 1/3 thl zout + meer voor gebakken groente
  • ½ el olijfolie + meer voor gebakken groente
  • ½ thl ras el hanout
  • ½ kop bloemkool
  • Paar bospeentjes
  • 1 puntpaprika
  • +/- 10 groene asperges (of andere groente naar keuze)
  • 1 thl komijnzaad
  • Verse peterselie of koriander (optioneel)

Bereiding couscous met gebakken groente

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Was zorgvuldig de groente en maak ze goed droog.
  3. Wrijf een beetje olijf olie, zout en komijnzaad in de bloemkool. Doe het in de ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 75 minuten.
  4. Verwijder zo nodig  de harde schil van de asperges. Snijd de paprika in de lengte.
  5. Doe daarna de bospeentjes, paprika en asperges in een ovenschaal. Voeg een beetje olie toe en meng het. Doe hier wat zout naar smaak bij en zet het in de oven. Dit doe je een halfuur nadat je de bloemkool in de oven hebt gezet. Dan zijn alle groente ongeveer op hetzelfde moment gaar.
  6. Kook water.
  7. Als alle groenten bijna klaar zijn, doe dan de couscous in een kom en giet kokend water over de couscous heen. Voeg ras el hanout, 1/3 thl zout en ½ el olijfolie toe en meng het geheel. Doe de deksel op de kom en laat de couscous vijf minuutjes intrekken.
  8. Verspreid de couscous op het serveerbord. Zet de bloemkool in het midden van het bord. Verspreid de andere groente mooi eromheen.
  9. Voeg desgewenst wat verse peterselie of koriander toe en serveer het gerecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.