Vegan chili met zwarte bonen en gefermenteerde room van cashewnoten

Deze chili is kleurrijk en geliefd door jong en oud. Je kunt het mild of juist pittig maken, dat is aan jou. Ik heb een klein kind thuis dus ik gebruik maar de helft van een kleine verse chilipeper. Ik wil het maar klein beetje pittig hebben.

De gefermenteerde room is optioneel, maar wel erg lekker hoor.

Vegan chili recept ingrediënten (2 porties)

  • 100 g biologische zwarte bonen (droog gewicht), een nacht geweekt, of 250 g zwarte bonen uit blik
  • 1 eetlepel bakolie
  • Een kleine ui
  • Knoflook en verse chilipeper naar smaak
  • Gedroogde tijm naar smaak
  • Een middelgrote wortel
  • Een paprika
  • 100-200 g ingeblikte geplette tomaten zonder vel
  • 50 g droge biologische bulgur
  • 100 ml water
  • Zout naar smaak (ik gebruik ongeveer ½ theelepel in totaal)
  • 50 g ingeblikt maïs

Ingrediënten voor de gefermenteerde room van cashewnoten

Bereidingswijze vegan chili

Spoel de geweekte bonen goed af. Doe ze in een pan met ruim water, breng aan de kook en laat 90 minuten zachtjes koken. Je kunt deze stap overslaan en in plaats daarvan ingeblikte bonen gebruiken.

Snij de ui, knoflook en Chilipeper fijn.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en chilipeper zachtjes tot ze zacht zijn gedurende 2-3 minuutjes.

Snijd ondertussen paprika en wortel in kleine vierkantjes.

Voeg stukjes wortel en paprika in de pan toe en kook gedurende 5 minuten.

Voeg de bonen, bulgur, tomaten en water toe en breng het geheel aan de kook.

Breng op smaak met zout en tijm. Dek de pan met de deksel af, zet het vuur omlaag en laat de chili, af en toe roerend, 20 minuten sudderen.

Als je ziet dat het vocht veel te snel geabsorbeerd is, voeg een beetje heet water toe.

Roer de maïs erdoor en serveer met een flinke lepel gefermenteerde room van cashewnoten en gehakte korianderblaadjes.

Bereidingswijze gefermenteerde room van cashewnoten

Spoel de geweekte cashewnoten onder koud water af.

Hak de koriander.

Mix de cashewnoten op hoge snelheid met 50 ml water, zout en de inhoud van 1 probiotica capsule. Bewaar maximaal 72 uur in de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.