Spinazie pannenkoeken

Pannenkoeken bakken is ronduit feestelijk. Er zijn veel mogelijkheden om ze te beleggen en hierna op te eten. Ik ben persoonlijk dol op hartige smaken. Wanneer je een pannenkoek zoet belegd laat dit hierna je bloedsuikerspiegel snel stijgen. Een snelle energiekick die vaak snel overgaat in een energie-dip. Verras jezelf en kies eens voor iets anders dan een pannenkoek met suikerstroop.

Pannenkoeken zijn een traktatie voor jong en oud. Zeker wanneer je kiest voor deze hartige variant met bietjes, kip, oesterzwam, feta en kiemgroenten.

Pannenkoekenbeslag met groenten

Aan het beslag kan je van alles ‘extra’ toevoegen. Spinazie is mijn favoriete ingrediënt. Je maakkt hiermee je pannenkoek wilt zo groen als gras. Bietjes geven de pannenkoek juist een mooie rode kleur. Ook courgettes vermaal ik regelmatig door mijn beslag.

Mochten er gezinsleden zijn die niet zo dol zijn op groenten dan is deze manier van kokkerellen ideaal om wel met vrolijke gezichten aan tafel een groenten-pannenkoek te eten. De smaak van de groenten die je toevoegt aan het beslag is afhankelijk van je keus en hoeft niet heel uitgesproken te zijn. Zowel spinazie, bietjes en courgette geven het geheel een subtiele hartige smaak.

Benodigdheden voor het beslag (ongeveer 4 personen)

  • 3 eieren
  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 0,5 liter geitenmelk
  • 1 mespuntje hymalayazout
  • 1 eetlepel kokossuiker
  • 1 mespuntje verse vanille
  • 5 handjes bladspinazie

Stop de ingrediënten in een blender en laat deze flink draaien totdat het beslag mooi egaal is en zonder klontjes. Je kan ook gebruik maken van een grote beslagkom, een garde en een staafmixer. Voeg eerst het spelmeel toe aan de beslagkom, hierboven de eieren, zout, kokossuiker en vanille en voeg als laatste de geitenmelk toe. Meng het geheel met een blender. Voeg als laatste de spinazie toe en maal deze er door heen met een staafmixer.

Bak ze ‘groen’

Gebruik een wat grotere koekenpan en laat de pan goed warm worden voordat je per pannenkoek een klontje boter roomboter toevoegt. Wanneer de boter gesmolten is voeg je een soeplepel beslag toe. Draai de pan zodat er een mooi ronde pannenkoek ontstaat. Wacht tot het beslag ook aan de bovenkant droog is zodat je de pannenkoek om kan draaien. Herhaal deze handeling totdat het beslag op is.

Het is makkelijk om een pan met water op het vuur te zetten met hier op een bord. Zo kan je de pannenkoeken die klaar zijn gemakkelijk warm houden.

Spinazie pannenkoeken

Het beleg (voor 4 personen)

  • 2 bietjes
  • 2 bakjes oesterzwammen
  • 2 biologische kipfilet
  • 1 blok Griekse feta (van schapenmelk)
  • 1 bakje kiemgroenten naar keuze
  • Peper
  • Madaras kruiden
  • Olijfolie extra vierge

Snij de kipfilet in blokjes en marineer deze in de madaras-kruiden met olijfolie extra vierge.

Schil de bietjes en snijd ze in plakjes. Kook de plakjes biet in een kwartier knapperig maar wel gaar. Waneer ze gaar zijn giet ze je af.

Snij de oesterzwammen in stukjes, verwijder een stukje van de onderkant. Dit smaakt namelijk hard en is daarom minder lekker.

Snij de feta in blokjes.

Bak de kipfilet gaar en voeg de laatste 3 minuten de oesterzwammen toe.

Spinazie pannenkoeken

Versier je pannenkoek

Beleg de pannenkoek met de verschillende ingrediënten. Maal verse peper over de pannenkoek, laat er bijvoorbeeld geitenkaas tussen smelten of versier het geheel met een pluk kiemgroenten!

Pannenkoeken zijn heerlijk bij een lunch of voor het diner. Wanneer je een spinazie-pannenkoek over hebt kan je deze gemakkelijk op een ander moment opwarmen.

Eet smakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.