Soep van geroosterde pompoen en knoflook

Het lijkt wel herfst! Terwijl ik dit zit te schrijven komt de regen met bakken uit de lucht vallen. En dat is de hele ochtend al zo. Zelfs de hond krijg ik niet mee naar buiten voor zijn wandeling.
Misschien een mooi moment om dit lekkere pompoensoepje aan je voor te stellen.

Ik heb dit recept gisteren gemaakt toen ik vrienden te eten kreeg. Geserveerd in amuseschaaltjes ziet het er heel feestelijk uit. Maar je kan de soep ook voor de lunch maken en er wat forel of zalm door heen roeren voor een goed vullende maaltijd.

Voor dit recept heb ik de pompoen en de knoflook samen in de oven gezet. De knoflook wordt door het poffen in de oven heerlijk zoet en zacht van smaak.

icon_shop Ingrediënten:

1 pompoen
1 bol knoflook
300 ml water
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen peper naar smaak
½ theelepel tijm (poeder)
2 theelepels oregano
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel pompoenpitten
1 bosuitje

icon_shop Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in grove stukken en schep de pitten eruit.
  3. Leg de pompoen en de hele bol knoflook op een ovenplaat en bak 30 minuten in de oven.
  4. Laat de pompoen en knoflook afkoelen.
  5. Schil de pompoen en haal de vliesjes van de knoflook.
  6. Doe de pompoen samen met ongeveer 4 tot 5 teentjes knoflook in een pan en voeg water, zout, peper, tijm, oregano en olijfolie toe.
  7. Mix met een staafmixer tot een gladde soep. Als de soep te dik is kan je wat extra water toevoegen.
  8. Roster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
  9. Snijd de bosui in ringen.
  10. Serveer de soep in glaasjes of diepe borden en bestrooi met de pompoenpitten en bosuitjes.

GRATIS MEER ENERGIE ONTBIJT RECEPTEN

"Voor een dag vol energie zonder dips."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *