Recept voor een heerlijke gierstsalade met kruiden-omelet

Mijn eerste blog! Leuk om mijn kennis en ervaring op natuurvoedingsgebied met jullie te delen op de Puur&Fit Academie. Ik zal mijzelf eerst even voorstellen!

Mijn naam is Krista Boots. Ik ben 35 jaar en woon in Heerhugowaard. Ik ben Natuurvoedingskundige en heb een praktijk aan huis. Ik ben opgeleid aan de Kraaybeekerhof Academie in Driebergen.

Tijdens deze opleiding heb ik de benodigde kennis opgedaan op het gebied van productkennis, voedingsleer, dieetleer en dieetkoken zowel vegetarisch als veganistisch.

Daarnaast heb ik inzichten ontwikkeld in de invloeden die lichaam en geest op elkaar hebben. In een persoonlijk natuurvoedingsadvies worden deze invloeden ook meegenomen!

Wat is gezonde voeding?

Eten. Elke dag. Hoewel we elke dag eten weten we vaak niet wat we dagelijks allemaal naar binnen krijgen. Wat doet voeding voor ons lichaam en wat voor schade brengt ze eventueel aan? Daarbij komt ook nog eens dat wat voor de een gezond is, is dat voor de ander niet. Door het grote aanbod in de supermarkten met ongezonde producten ben je misschien de draad volledig kwijt en heb je een ongezonde leefstijl aangewend waarbij je jezelf helemaal niet prettig voelt.

Of wellicht heb je al klachten waar je graag vanaf wilt. Voorbeelden van klachten kunnen zijn; voedingsintoleranties zoals voor gluten of lactose, voedingsallergieën , onder- of overgewicht, hypoglycemie, Candida Albicans, huidklachten, maag-lever en darmklachten, onverklaarbare vermoeidheidsklachten, hart- en vaatziekten of hoofdpijn.

Een natuurvoedingskundige kan je helpen om van je klachten af te komen en een gezond voedingspatroon te krijgen waarbij je weer vitaal en energiek voelt! Een natuurvoedingskundige adviseert voeding uit de biologische of biologische-dynamische landbouw.

Zo nu weten jullie wie ik ben en wat ik doe! In mijn blogs zullen recepten, informatie en mijn persoonlijke ervaringen met natuurlijke voeding voorbij komen!

Gierstsalade met kruiden omelet

Gierst

Vandaag wil ik een recept met gierst met jullie delen, namelijk een gierstsalade met kruiden-omelet. Ik vind gierst een ontzettend lekker product. Gierst bezit een krachtig aroma en vormt een smakelijk alternatief voor andere graansoorten. Ik gebruik het vaak als vervanging voor zilvervliesrijst of couscous.

Daarnaast past het in een glutenvrij voedingspatroon en je kunt er lekker mee variëren! Gierst bevat veel eiwit en daarnaast een hoog gehalte aan mineralen zoals magnesium, fluor, kalium, fosfor, ijzer en kiezelzuur! Het hoge kiezelzuur (silicium)gehalte is belangrijk voor de conditie van onze nagels, huid en haren!

Gierstsalade met kruiden-omelet

4 personen | bereiding: 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram gierst
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • ½ bosje peterselie
  • handje bieslook
  • 8 eieren
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 rode paprika
  • 2 el citroensap
  • 800 gram broccoli
  • peper en zeezout.

Bereidingswijze

  1. Kook de gierst volgens de aanwijzingen op het pak gaar in circa 15 minuten. Voeg de laatste vijf minuten de doperwten toe.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de paprika in kleine stukjes en stoom deze in 10 minuten beetgaar.
  3. Hak intussen de kruiden fijn.
  4. Klop de eieren met zeezout, peper en de kruiden los.
  5. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak de omelet op een laag vuur tot hij geheel gestold is. Prik om het stollen te bevorderen gaatjes in de bovenkant of leg de deksel op de pan. Herhaal dit tot dat je vier omeletten gebakken hebt.
  6. Klop het citroensap met de rest van de olijfolie tot een dressing.
  7. Schep de paprika, broccoli, dressing door de gierst.
  8. Breng het geheel eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer de gierstsalade met de kruiden-omelet.

Eet smakelijk!!

 

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.