Rauwe vegan witlof taco’s, heerlijk bijgerecht, healthy snack of tussendoortje

Deze rauwe vegan taco’s zijn echt een smaaksensatie. Wordt niet ontmoedigd door de lange lijst ingrediënten. Je hebt ze vast (bijna) allemaal al in huis.

Zowel adobo en pico de gallo worden veel gebruikt in de traditionele Midden-Amerikaanse keuken. Daar eet men graag pittig. Mijn recept is medium-pittig. Je kunt het natuurlijk aanpassen aan jouw smaak door minder of juist meer pittige pepers te gebruiken.

 

Rauwe vegan witlof taco’s ingrediënten

  • 2-3 witlof, gewassen en gedroogd
  • Verse korianderblaadjes

Ingrediënten voor het adobo mengsel

  • 1 thl Chipotle-poeder of andere gedroogde scherpe peper
  • 1 thl gerookte paprika
  • ½ thl korianderzaad, gedroogd
  • ½ thl venkelzaad, gedroogd
  • ½ thl uienpoeder
  • ¼ thl mosterdzaad
  • ¼ thl oregano, gedroogd
  • ¼ thl komijnpoeder
  • ¼ knoflookpoeder
  • ½ thl zout

Ingrediënten voor de gemarineerde ananas

  • ½ ananas
  • Adobo mengsel (om te coaten)

Ingrediënten voor de koriander crème

  • 75 g rauwe cashewnoten, geweekt in koud water voor minstens 4 uur of overnacht
  • +/- 3 el water
  • 3 el limoensap
  • Een snufje zout
  • 15 g verse koriander, grof gehakt

Ingrediënten voor pico de gallo

  • 1 grote tomaat, fijngesneden
  • 1 Jalapeno peper, zaadjes verwijderd, fijn gesneden
  • Een kleine witte ui, fijngesnipperd
  • Een snufje zout

Bereiding van de rauwe vegan witlof taco’s

  1. Eerst maken we de adobo marinade door alle specerijen fijn te malen in een grinder of met een vijzel en een stamper.
  2. Snij de ananas in partjes.
  3. Doe keukenhandschoenen aan (anders kun je jeuk krijgen door de Chipotle-poeder). Rol de ananasparten in de adobopoeder. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de ananasparten op de bakplaat en laat ze 1 uur (of langer) marineren.
  4. Voor de koriander crème: Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa. Mocht het nodig zijn, voeg meer water toe. Voeg niet meer dan 1 eetlepel water per keer toe. Bewaar de crème in de koelkast totdat je hem nodig hebt.
  5. Voor pico de gallo: Meng alle ingrediënten in een kom en marineer ze voor minstens 30 minuten.
  6. Nu gaan we de taco’s samenstellen. Maak de witlofblaadjes los. Snijd de gemarineerde ananas in stukjes van ongeveer 1×1 cm. Leg een paar stukjes in het midden van een witlofblad. Leg een lepel crème naast de ene kant van de ananas. Leg vervolgens een lepel pico de gallo naast de ananas aan de andere kant. Garneer met korianderblaadjes. Herhaal met de rest van de witlofblaadjes. Serveer en geniet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.