Pasta pesto: heerlijke pasta met groente en pesto

Wie houdt er nou niet van pasta? Ik zelf maak pasta standaard een paar keer per week. Het is makkelijk, je kunt eindeloos variëren met groente, en (zeer belangrijk) is het erg geliefd door mijn kind. Op deze foto zie je groene asperges (nu in het seizoen), paprika en koningsoesterzwam. De andere groente die ik vaak voor pasta gebruik zijn aubergine, courgette, boerenkool en spinazie.

Pasta pesto ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150 g pasta naar keuze (klik op de link voor een glutenvrije pasta)
  • +/- 2 el olie
  • +/-400 g groenten en paddenstoelen naar keuze
  • 25-30 g geroosterde pijnboompitten
  • 2 el pesto
  • Kaas naar smaak

 

Pasta pesto bereiding

Kook pasta volgens de instructies op de verpakking.

Was, droog en snij de groente en paddenstoelen. Roerbak ze even snel. Als alternatief kun je de groente en paddenstoelen ook in de oven bakken. Hiervoor heb je wel een wat langere kooktijdnodig, +/- 30 minuten.

Giet de pasta af en bewaar een paar eetlepels pastawater voor later.

Voeg de pasta toe aan de pan met groente en roer goed.

Voeg pestosaus toe en roer alles nog een keer. Voeg indien nodig een paar eetlepels van het pastawater toe. Dit maakt het gerecht namelijk romiger.

Bestrooi met de pijnboompitten en met kaas. Serveer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.