Koolbladeren met gekruid kipgehakt

Dit paleoproof gerecht is heerlijk als een licht diner of een uitgebreide lunch.

Paleoproof koolbladeren met gekruid kippengehakt

icon_shop Ingrediënten (voor 2 personen):

1 kleine bloemkool
10 gram gedroogde Chinese paddestoelen
200 gram kippendijen (filet)
sesamolie
10 gram verse gember
2 tenen knoflook
2 sjalotten
1 rode peper
½ theelepel keltisch zeezout
100 gram garnalen
1 groene kool
1 eetlepel geroosterd sesamzaad

Paleoproof koolbladeren bereiding

icon_shop Bereiding:

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze in gedeelten in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot er “rijstkorrels” ontstaan.
  2. Kook 100 ml water en giet deze over de paddestoelen. Laat de paddestoelen even weken.
  3. Snijd de kip in stukjes en doe deze in de keukenmachine.
  4. Voeg 1 eetlepel sesamolie, gember, knoflook, sjalotten, rode peper en zeezout toe.
  5. Laat de paddestoelen uitlekken en voeg deze eveneens toe.
  6. Mix het geheel tot gehakt.
  7. Hak de garnalen grof en roer deze door het gehakt.
  8. Vul een grote pan met water en breng aan de kook.
  9. Haal 6 bladeren van de groene kool en kook deze 2 minuten.
  10. Laat de bladeren iets afkoelen zodat je ze met je handen kunt aanpakken.
  11. Verdeel het kipgehakt in 6 delen en leg op ieder blad een portie. Vouw de bladeren dicht.
  12. Leg de bladeren in een stoommandje.
  13. Vul een grote koekenpan met een laagje water en zet het mandje er in. Zorg dat het eten niet in aanraking komt met het water (dan heb je te veel water in de pan gedaan).
  14. Stoom de pakketjes 12 minuten.
  15. Doe de bloemkool met 2 eetlepels sesamolie in een grote pan en bak 3 tot 4 minuten tot de bloemkool net gaar is. Maak op smaak met peper en zout.
  16. Serveer de bloemkoolrijst bij de gestoomde pakketjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.