Japanse sushi bowl

Vandaag de Japanse sushi bowl.

Eigenlijk gewoon sushi voor luie mensen. Je gooit (bloemkool)rijst in een kom, daar bovenop alle ingrediënten en je bent klaar. Hoe simpel kan het zijn..
Je kunt de rijst wat pikanter maken door wat vers geraspte mierikswortel door een paar eetlepels paleomayonaise te roeren.

Japanse sushi bowl ingrediënten

icon_shop Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 eetlepel sesamolie
  • ½ komkommer
  • 1 winterwortel
  • 1 bosuitje
  • 1 avocado
  • 1 vel nori (gedroogd zeewier)
  • 1 grote moot zalm
  • 10 gekookte grote garnalen
  • 1 a 2 theelepels zwarte sesamzaadjes

Japanse sushi bowl bereidingswijze

icon_shop Bereiding:

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze in gedeelten in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot er “rijstkorrels” ontstaan.
  2. Doe de bloemkool met de olie in een grote pan en bak 3 tot 4 minuten tot de bloemkool net gaar is.
  3. Verdeel de bloemkool over twee grote borden zodat het kan afkoelen.
  4. Haal de komkommer door een spirelli of snijd hem in blokjes.
  5. Snijd de wortel met een dunschiller of kaasschaaf in dunne plakjes en daarna in reepjes.
  6. Snijd de bosui in ringen.
  7. Snijd de avocado in plakjes.
  8. Vouw het velletje nori een paar keer dubbel en knip met een schaar in reepjes.
  9. Verwijder een eventueel vel van de zalm en snijd de zalm in plakken.
  10. Doe de afgekoelde bloemkoolrijst in kommen en verdeel er alle ingrediënten over.
  11. Strooi er de sesamzaadjes over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.