Gazpacho recept: maak lekker je groenterestjes op

Gazpacho is een geweldige manier om rijpe tomaten en alle andere groenten die je thuis hebt te gebruiken. Het bereidingsproces is heel simpel. Wassen, schillen, snijden en blenden.

Ik gebruik gekookte quinoa in plaats van brood in deze gazpacho. Het smaakt heerlijk. Maar vanzelfsprekend dat je ook (een dag oud) brood kunt gebruiken. Ik gebruik geen ui omdat ik persoonlijk niet van uismaak hou, maar het hoort wel thuis in het klassieke gazpacho recept.

Gazpacho recept ingrediënten (6-8 porties)

  • 100 g gekookte quinoa
  • 1 kg rijpe vleestomaten
  • 150 g komkommer (ongeveer de helft van een komkommer)
  • 100 g rode paprika (ongeveer de helft van een paprika)
  • 2 el sherryazijn (rode wijnazijn is ook prima)
  • 3 el olijfolie
  • Een kleine rode ui (optioneel)
  • 1-1 ½ thl zout (of naar smaak)

Bereiding gazpacho

Bereid eerst de tomaten voor. Was ze en snijd een kruisje op elke tomaat, op het punt van het staartje. Doe ze in een diepe kom en giet kokend water eroverheen. Na 30 seconden kun je de tomaten in een kom met ijskoud water doen. Nu kun je de schil makkelijk verwijderen. Door het kruisje gaat het helemaal easy.

Snijd alle groenten ongeveer even groot. Meng in een kom met alle andere ingrediënten en marineer 1 uur lang (langer mag ook).

Doe alle ingrediënten in een blender en zet het aan. Of gebruik een staafmixer. Pureer tot een gladde consistentie is bereikt.

Je kunt gazpacho nu meteen serveren. Of, als je hem goed gekoeld lekker vindt, zet hem voor 1 uur (of langer) in de koelkast.

Garneer met jouw favoriete groenten en/of brood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.