Vegan chocoladetruffels

Deze vegan chocoladetruffels zijn een heerlijk alternatief voor gangbare truffels uit de winkel, die bijna altijd zuivel bevatten. Truffels worden namelijk traditioneel met room gemaakt. In dit recept gebruik ik kokosmelk in plaats van room van koemelk. Ik bedoel volvette kokosmelk uit blik. Die moet je dan voor het gebruik een nachtje in de koelkast laten staan. En je moet dan alleen het witte deel van de kokosmelk gebruiken (die komt vanzelf naar boven na een nacht in de koelkast).

Truffels rollen is een kwestie van ervaring. Hoe meer je er maakt, des te sneller het gaat. Ze hoeven niet perfect rond te zijn. Het is juist leuk als je aan de vorm kunt zien dat ze met de hand gemaakt zijn. Jouw handen worden wel heel vies door het rollen van truffels. Je zou dus dunne keukenhandschoenen kunnen gebruiken (die moeten dan vanzelfsprekend hygiënisch schoon zijn).

Vegan chocoladetruffels maken: de ingrediënten

Bereiding vegan chocoladetruffels

  1. Doe alle ingrediënten in een blender (of gebruik een hoog glas en een staafmixer) en verwerk totdat je een egale chocolade massa hebt zonder klontjes.
  2. Giet de chocolade massa in een kommetje. Bedek met keukenfolie. Zorg er voor dat de folie goed vast zit, dat er geen gaten zijn. Anders krijg je condensaat in de truffels, oftewel druppeltjes water, en dat willen we niet. Zet het kommetje voor minstens 4 uur in de koelkast (ik laat het meestal een nacht in de koelkast staan).
  3. Doe een eetlepel van pure cacaopoeder op een plat bord. Haal het kommetje met truffelpasta uit de koelkast.
  4. Neem telkens 1 theelepel van de chocolademassa en rol een truffel met je handen. Rol de truffel vervolgens door de cacao heen en zet op een apart bord. Als de truffels klaar zijn, zet je ze weer voor een uurtje in de koelkast.
  5. Haal de truffels een paar minuten voor het serveren uit de koelkast. Het is lekker als ze even op temperatuur komen. Maar als ze langer dan een kwartier aan de kamertemperatuur worden blootgesteld, dan worden ze eigenlijk te zacht.

Comments

  1. zegt

    Interessant! Het lijkt ons op het eerste gezicht best een heftige ervaring, zo met de notenpasta erbij. Ook vinden we het zelf bij chocoladetruffels wel lekker als ze gewoon chocolade bevatten (en niet enkel cacaopoeder) – en sowieso wat meer. Maar de toevoegingen, ook met de ahornsiroop, geven in ieder geval leuke inspiratie om een keer mee te testen – dus dank daarvoor voor het delen!

    (zelf maken is altijd veel leuker, en zeker zo met wat kleine tweaks er iets eigens van maken)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.