Simpele, lekkere en gezonde bananenpannenkoekjes

Yes! Vandaag een van mijn lievelingsreceptjes: bananenpannenkoekjes.

Soms (lees: vaak) sta ik in de keuken en denk ik bij mezelf, ‘wat ga ik vandaag weer eens ontbijten?’ Dan kijk ik om me heen en hoop ik stiekem dat er nog 1 of 2 bananen liggen. En ja hoor, bij ons thuis ligt er 9 van de 10 keer wel een banaan op de welbekende bananenplek. Deze banaan gebruik ik om heerlijke bananenpannenkoekjes te maken. Ze zijn heel makkelijk klaar te maken (waar ik mega fan van ben) en ze zijn ontzettend lekker! Ik moet bekennen, ik ben soms een moeilijke als het gaat om ontbijt. Echter gaan deze pannenkoekjes er erg gemakkelijk in 😉

Ingrediënten bananenpannenkoekjes (1 persoon)

  • 1 (middelgrote tot grote) banaan, goed rijp
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel (eigenlijk op smaak)
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • olie om in te bakken, denk aan: olijfolie, kokosolie of avocado olie
  • garnering: in dit geval walnoten, hazelnoten en rozijnen (maar kan ook: bosbessen) en honing (hoeveel je zelf wilt)

Bereidingswijze bananenpannenkoekjes

Als eerste prak je de banaan met een vorkje helemaal totdat deze volledig geprakt is. De geprakte banaan doe je vervolgens in een kom en hier roer je de twee eieren doorheen. Dit kan ook in een mixer, maar ik doe het met de hand. Vervolgens voeg je de kaneel, het snufje zout en de bakpoeder toe en deze roer je door het mengsel heen. Nu is je mengsel in principe al klaar! Verhit wat olie in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten, totdat ze gaar zijn. Als het goed is heb je aan het einde een aantal pannenkoekjes die je kunt opstapelen. Kruimel de walnoten en hazelnoten en bestrooi de pannenkoekjes hiermee, voeg de rozijnen en wat honing toe en je bent klaar. Eet smakelijk!

P.S. Deze pannenkoekjes kun je natuurlijk ook eten als lunch of dessert, het is waar je van houdt!

Azra, Team Puur & Fit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.